Inwoners Vierlingsbeek opgelet: politie houdt weer snelheidscontroles op de Overloonseweg

12 februari 2014 om 16:04
nl
Inwoners van Vierlingsbeek let goed op, want de politie heeft aangekondigd de komende periode snelheidscontroles te houden op de Overloonseweg in Vierlingsbeek.
Geschreven door

De laatste controles in december leidden tot een ware bonnenregen, veel boze reacties van inwoners en bezwaarschriften.
Nog even terug naar december: bij drie van de vier inwoners van Vierlingsbeek viel toen een – in sommige gevallen fikse – bekeuring op de mat. Bij snelheidscontroles op de Overloonseweg waren veel automobilisten geflitst omdat ze de snelheidslimiet van 50 kilometer per uur hadden overschreden. Bijna driehonderd van hen maakten bezwaar. Deze bezwaarprocedures lopen nog. 
Staatskas spekkenIn het dorp ontstond veel ophef, omdat inwoners niet wilden geloven dat de controles bedoeld waren voor de veiligheid. De bekeuringen zouden volgens hen de staatskas moeten spekken. De verkeersborden met de snelheidslimiet werden beklad.
SnelheidsmeterDe politie kondigde kort geleden aan de komende weken opnieuw op snelheid te gaan controleren bij de Overloonseweg. De gemeente plaatste alvast een snelheidsmeter langs de bewuste weg. “De bonnenregen in december was zeker een argument om de meter te plaatsen en de automobilisten te waarschuwen", vertelt een woordvoerster. "Het is een service van de gemeente Boxmeer." Ook op de website van de gemeente zijn de snelheidscontroles aangekondigd.
De woordvoerster benadrukt dat de snelheidscontroles van de politie in de regio zijn bedoeld om de veiligheid op gevaarlijke wegen te verbeteren. “Voor de Overloonseweg zijn meer maatregelen in de maak."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.