Tik voor PSV: Tim Matavz niet door medische keuring Rubin Kazan, transfer nog niet afgeketst

EINDHOVEN - PSV'er Tim Matavz is niet door de medische keuring van Rubin Kazan gekomen. Duitse medici hebben de Sloveen in München vooralsnog afgekeurd. Rubin Kazan heeft acht miljoen euro over voor de spits.
De geopereerde knie van Matavz is het probleem. De transfer naar Rubin Kazan is nog niet afgeketst, maar verder medisch onderzoek is noodzakelijk. De Russische krant Sport-Express meldde dit als eerste. De clubs waren onderling al akkoord, net als Matavz met de Russische club.

PSV weet nog niet hoe het nu verder gaat. "Ook wij hebben op dit moment alleen via email ontvangen dat de keuring niet succesvol is afgerond", vertelt technisch manager Marcel Brands. "We hebben nog geen gegevens over redenen gehad. De medische staf heeft donderdag contact met de betrokken artsen."'Gefrustreerde spits'
PSV-watcher Paul Post van Omroep Brabant zag de afkeuring niet aankomen. "Dit is niet alleen een verrassing, maar ook een enorme tik voor PSV. De kans bestaat dat PSV nu een gefrustreerde spits binnenboord houdt, die al lekker was gemaakt met een mooi salaris in Rusland. En de club loopt ook een flink bedrag mis als de transfer niet doorgaat."Matavz kreeg zaterdag naar alle schijn zijn laatste speeltijd bij PSV, tijdens het met 3-2 gewonnen duel tegen FC Twente. Hij mocht van Phillip Cocu nog één minuut meedoen.