PSV weer vol zelfvertrouwen, Cocu waakt voor onderschatting Heracles Almelo

EINDHOVEN - Na de overwinningen vorige week op Cambuur en FC Twente is PSV weer vol zelfvertrouwen. "Maar dat mag zeker niet leiden tot onderschatting", waarschuwt trainer Phillip Cocu met het oog op de wedstrijd tegen Heracles Almelo van vrijdagavond.
"De ploeg moet tegen Heracles weer alles geven", aldus Cocu.

Wel of geen Wijnaldum?
De coach wilde nog niet kwijt of Georginio Wijnaldum dit weekend met PSV of Jong PSV meespeelt. Na zijn rentree afgelopen maandag bij Jong PSV, waar hij een helft speelde, heeft de aanvallende middenvelder in ieder geval geen terugslag gehad.

Verder is iedereen fit bij PSV. Ook Jürgen Locadia, die deze week griep had, zit bij de groep. Karim Rekik keert terug na een schorsing. Tim Matavz ontbreekt in ieder geval in de selectie, vanwege de onduidelijkheid over zijn transfer naar Rubin Kazan.

Naar boven kijken
Door de recente overwinningen kan PSV in ieder geval weer naar boven kijken. De club pakt weer punten, de concurrentie bovenin morst punten en speelt dit weekend tegen elkaar.

Cocu wilde niet speculeren over wat er nog mogelijk is dit seizoen. "Wij moeten laten zien dat we een serie kunnen maken. Op wat de concurrentie doet hebben we geen invloed."

Veel reacties op komst Hiddink
Cocu wilde ook nog wat kwijt over de komst van Guus Hiddink. De coach had niet verwacht dat die tot zoveel reacties zou leiden. Negatieve reacties hebben hem niet geraakt. Hij noemde dat slechts 'meningen'.

De suggestie dat Hiddink ervoor zorgde dat Maher op de bank belandde en Bakkali op de tribune, wuifde de trainer weg. Dat zou ook zonder Hiddink gebeurd zijn en was een autonome beslissing van Cocu.

Zorgen over veld
Nog één puntje waar Cocu zich zorgen over maakt: het veld in het Philips Stadion. De grasmat is dit jaar sowieso slechter dan PSV gewend is. Dat komt deels omdat Jong PSV ook z'n thuiswedstrijden in het stadion afwerkt.

Afgelopen maandag speelde Jong PSV nog, en door alle regenval van de afgelopen dagen ligt het veld er nu slecht bij. Cocu betreurt dat en gaf aan dat er voor volgend seizoen naar een oplossing wordt gezocht.