Succesvolle première speelfilm 'Alles is Mari' van Bossche Dansmari's

DEN BOSCH - Met hun film 'Alles is Mari' is het de Bossche Dansmari's weer gelukt om alle ogen op zich gericht te krijgen. In een uitverkochte grote zaal van het Theater aan de Parade ging hun allereerste speelfilm vrijdagavond in première.

De Dansmari's zijn in Den Bosch rondom carnaval algemeen bekend en berucht. De heren van boven de 100 kilo in dansmarieke-kleding waren vrijdagavond eenmalig op het witte doek te zien. De dansmari's weten zich ieder jaar weer op een unieke manier in het nieuws te werken. Ze begonnen met een pin up-kalender. Daarna kwam de glossy Mari en vorig jaar brachten ze hun eigen kookboek uit: Au bain Mari. En nu dus een speelfilm.

Emo-eter
De film gaat over een dansmari met eetproblemen. Deze 'emo-eter' raakt al zijn vrienden kwijt en pleegt overvallen op cafetaria's en vrachtwagens met frikadellen en kroketten.

Volgens pers-Mari Jeroen van de Wiel is er heel wat aan de film vooraf gegaan: "We hebben een spectaculaire achtervolging over De Dieze achter de rug, we hebben gedraaid in de oude raadszaal op het stadhuis en natuurlijk op nog veel meer Bossche locaties. Het heeft heel wat bloed, zweet en vet gekost, maar hij is klaar."

Mari XXL
De ruim achthonderd bezoekers die een kaartje (à 66 euro) hadden gekocht, kregen een boordevol programma voorgeschoteld. Zo bracht mystery guest Dries Roelvink (zonder gele speedo) een bezoek en werd er een nieuwe snack gepresenteerd: de Mari XXL.

Vette snacks is een onderdeel van de levenstijl van de Dansmari's. De Mari XXL past daar prima bij. Het is een rundvlees kroket met 150 gram echt rundvlees. De snack werd vrijdagavond tijdens de première gepresenteerd en zal tijdens carnaval in Oeteldonk te koop zijn.

Luid applaus
De film werd onder luid applaus ontvangen. Een nieuw hoogtepunt in het oeuvre van De Dansmari's. Welke unieke actie ze voor het volgend carnaval bedenken, is nog niet bekend.
Meer over dit onderwerp:
dansmari alles is mari film den bosch carnaval
Deel dit artikel: