Video

'Fantasieplan' van stedenbouwkundige Riek Bakker stuit marktkooplui tegen de borst

17 februari 2014 om 12:30
nl
Het plan van stedenbouwkundige Riek Bakker om de markt in Roosendaal te verhuizen van de Nieuwe Markt naar de Kloosterstraat valt in verkeerde aarde. "Iedereen weet dat het funest is om de markt uit het centrum weg te halen", zegt woordvoerder Rob van Tholen van de marktkooplui.
Geschreven door

Bakker kreeg van de gemeente Roosendaal de opdracht een plan te maken om de stad weer aantrekkelijk te maken voor winkeliers en winkelend publiek.
Verplaatsing is speerpuntVorige week belegde de gemeente een persconferentie om de plannen uit te leggen. Eén van adviezen is om de markt dus te verplaatsen. "Ze heeft er zelfs haar speerpunt van gemaakt", zegt Rob van Tholen. "Ze zei: alles staat of valt met dit plein."
Op de markt werd onverdeeld negatief gereageerd. Zowel marktkooplui als winkelend publiek keren zich tegen de plannen van de stedenbouwkundige. Volgende week dinsdag worden de plannen besproken in de Roosendaalse gemeenteraad. Van Tholen: "We gaan ons er zeker tegen verzetten."
Reactie BakkerRiek Bakker zelf geeft aan dat het plan om de markt weg te verplaatsen onderdeel is van een groter geheel. "Op maandag ziet het plein er inderdaad prima uit maar de overige zes dagen is het een groot, kaal en naar plein, die ene dag in de week weegt niet op tegen de overige zes. Ik heb m'n best gedaan een plan te maken dat iedereen kan bekoren. Ik kan me voorstellen dat de marktkooplui ervan balen, maar de overige zes dagen komt er geen kip op dat plein."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.