Speelfilm Alles is Mari toch in theater te zien na succesvolle première

DEN BOSCH - Afgelopen vrijdag ging de film Alles is Mari van de Bossche Dansmari's in première. Dat zou tegelijkertijd ook de enige en laatste voorstelling zijn. Maar vanwege het daverende succes is besloten de film meerdere keren op het witte doek te laten zien.

De Dansmari's is een groep mannen van boven de 100 kilo, gekleed in dansmarieke-kleding, die een dansje erg goed kunnen. De dansmari's weten zich ieder jaar rond carnaval weer op een unieke manier in het nieuws te werken. Ze begonnen met een pin up-kalender. Daarna kwam de glossy Mari en vorig jaar brachten ze hun eigen kookboek uit: Au bain Mari. En nu dus een speelfilm.

'De carnavalskomedie van het jaar!'
De film gaat over een Dansmari met eetproblemen. Nadat zijn mede-Mari's zijn frituurpan hebben weggenomen, verlaat hij zijn vrienden. En gaat hij nog meer eten. Hij overvalt vrachtwagens vol met snacks en breekt in bij cafetaria's. Een meeslepend en ontroerend verhaal over voor- en tegenspoed en vriendschap op haar meest kwetsbare momenten.

Tijdens de première in het Theater aan de Parade op Valentijnsdag was de zaal uitverkocht. Ruim 800 mensen kochten een kaartje à 66 euro, maar kregen daarvoor een vet programma voorgeschoteld. Een optreden van Dries Roelvink, superkroket de Mari XXL werd gepresenteerd en uiteraard werd er door de Dansmari's zelf ook nog gedanst.
Meer over dit onderwerp:
dansmari alles is mari film films carnaval
Deel dit artikel: