Studentenkamers toneel voor verschillende optredens tijdens Stukafest

EINDHOVEN - Iedereen kent wel de grote concerten en cabaretvoorstellingen in grote theaters. Maar in onder meer Eindhoven werd het dinsdagavond anders aangepakt. Daar waren verschillende studentenkamers het toneel voor knusse en kleinschalige optredens tijdens Stukafest.
Stukafest staat voor StudentenKamerfestival en is over komen waaien uit Nijmegen. Niet alleen Eindhoven heeft een Stukafest, ook Tilburgse studenten stellen hun kamers beschikbaar voor voorstellingen en feesten.

Optreden tussen bier en etensresten
Verdeeld over vijftien studentenkamers was het Stukafest in Eindhoven te beleven. In een kamertje van ongeveer vijf bij zes meter trad de band Secret Rendezvous op. ''Dit is een beetje eng, maar ook wel erg leuk om zo dicht op je publiek te staan'', zegt zangeres van de band Sietske.

Het publiek geniet van de show in de kleine kamer. ''Je staat wel heel erg knus op elkaar, maar dat maakt het ook wel supergaaf. Het is gewoon heerlijk dat het zo kleinschalig is'', vertelt een student.

Zuur=zoet
Een paar straten verder in een studentenhuis hangen de citroenen aan een touwtje aan het plafond. ''Pak dit roze pilletje en alles wat zuur is smaakt zoet'', vertelt het meisje van het smaakproject The Food Code.

Een studente die bier staat de drinken geniet van het festival. ''Zelfs het bier gaat zoeter smaken. Dit maakt het festival ook zo leuk: het is kleinschalig en er zijn ook aparte dingen te doen zoals dit soort proefjes.''
Deel dit artikel: