Video

Jumbo maakt weer fout met etiketten rundvlees: Iers rundvlees uit Nederland

19 februari 2014 om 07:19
nl
Jumbo Supermarkten met het hoofdkantoor in Veghel heeft vlees dat afkomstig was van Nederlandse koeien verkocht als Iers rundvlees. Dat blijkt uit etiketten die op het verkochte vlees van de Veghelse supermarktketen zaten. Jumbo doet de foute etiketten woensdag in een verklaring af als een incident.
Geschreven door

Het vlees met de bewuste etiketten zou volgens een verklaring die Jumbo aan Omroep Brabant heeft gemaild alleen in de supermarkt in Valkenswaard verkocht zijn. Dit is een winkel van een franchise-ondernemer en hij is volgens de verklaring van Jumbo zelf verantwoordelijk voor de etikettering. "Hij heeft een fout gemaakt", stelt Jumbo in de verklaring.
De ondernemer is volgens Jumbo aangesproken op de fout. Zo hoopt het bedrijf fouten in de toekomst uit te sluiten.
Eerder ook al fouten met etikettenIn mei vorig jaar werd ook al Iers Rundvlees bij Jumbo aangeboden waarbij op het etiket te lezen was dat het vlees uit Polen kwam. Een woordvoerster van Jumbo zei toen ook dat dit te wijten was aan het filiaal waar het vlees werd verkocht. Naar aanleiding van dit voorval heeft Jumbo naar eigen zeggen 'direct serieuze stappen ondernomen' om herhaling te voorkomen.
Het resultaat van deze stappen is volgens de verklaring van woensdag dat het etiketteren sindsdien centraal wordt georganiseerd. Het incident in Valkenswaard staat hier volgens Jumbo los van.
'Draai om de oren'Dat er nu weer verkeerde informatie op vleesetiketten staat, noemde hoofdredacteur Dick Veerman van voedingsnieuwssite Foodlog woensdagochtend 'verbijsterend'. Een supermarkt die na alle recente vleesschandalen nu zijn etikettering nog niet op orde heeft, is volgens hem 'buitengewoon onhandig'. Veerman vindt het bovendien 'onbegrijpelijk' dat het na het eerdere voorval bij Jumbo nu opnieuw mis is gegaan met etiketten.
De Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) heeft woensdag gesproken met Jumbo. De VWA neemt genoegen met de verklaring dat het gaat om een fout van een franchisenemer van Jumbo. Omdat het gaat om een incident worden er geen verdere maatregelen genomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.