Video

Tilburger blaast ouderwets scheren nieuw leven in: verslaggever gaat 'onder het mes'

19 februari 2014 om 11:47
nl
Het scheren zoals vroeger is weer helemaal hip! Overgewaaid uit de randstad is het nu ook in Brabant mogelijk om je als man authentiek te laten scheren. Meesterbarbier Mark van Mierlo uit Tilburg heeft boven zijn kapperszaak een echte barbierszaak geopend. Verslaggever Floyd Aanen neemt de proef op de som.
Geschreven door

Omroep Brabantverslaggever Floyd Aanen is door barbier Mark van Mierlo onder handen genomen met een vlijmscherp, ouderwets barbiersmes. "Het is alsof je honderd jaar teruggaat in de tijd",  vertelt Floyd vlak voor het moment suprême. De muziek uit de jaren 40 en 50 en een glas Jack Daniels stellen hem op zijn gemak.
Het resultaatVoor de behandeling neemt de Tilburgse barbier uitgebreid de tijd. Want er komen de nodige schuimpjes, zalfjes en lotionnetjes aan te pas. Maar het resultaat mag er dan ook zijn. Floyd is er helemaal beduusd door de aanblik in de spiegel. 'Ik tintel helemaal. Het is helemaal gladgeschoren. Ik lijk wel 16, zo glad is mijn huid.'
SchoremMark van Mierlo (44) liep al jaren met het idee van een echte barbierszaak rond en vond het nu de hoogste tijd om zijn droom te verwezenlijken.Het concept is uit Rotterdam komen overwaaien. De inmiddels landelijk bekende meesterbarbiers van Schorem hebben het mannelijk scheren weer helemaal op de kaart gezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.