Phillip Cocu: 'Tim Matavz maakt het seizoen af bij PSV'

EINDHOVEN - Phillip Cocu verwacht dat Tim Matavz dit voetbalseizoen afmaakt bij PSV. De Sloveense spits maakt zaterdag waarschijnlijk gewoon deel uit van de PSV-selectie voor het duel met NEC.
"Tim maakt weer onderdeel uit van onze groep", vertelde Cocu vrijdag. "Hij heeft de knop omgezet en hij maakte een goede indruk op de training." Lang leek het erop dat Matavz zou vertrekken naar Rubin Kazan, maar die transfer ging op het laatste moment niet door omdat hij niet door de medische keuring kwam.

"Het is vreemd dat we sindsdien niets meer van Rubin Kazan gehoord hebben", vindt Cocu. "Je gaat als speler toch denken aan een transfer. Je bent dan met hele andere dingen bezig dan met PSV. Ik ben ervan overtuigd dat Tim in staat is deze gedachten opzij te zetten, maar misschien was het beter geweest als er niks was gebeurd..."

Wijnaldum ziek
Georginio Wijnaldum is er in Nijmegen nog niet bij. "Hij is al vijf dagen ziek." Wijnaldum kwam half september voor het laatst in actie. Toen kreeg hij last van zijn rug.

Twee weken geleden maakte Wijnaldum eindelijk zijn rentree in Jong PSV, tijdens de competitiewedstrijd tegen Helmond Sport. Dat duel eindigde in 3-0 en Wijnaldum scoorde toen een keer.

Aan de bak
Cocu verwacht dat PSV tegen NEC 'aan de bak moet'. "NEC heeft in de winter nieuwe spelers aangetrokken en je ziet nu een ander NEC voetballen. NEC heeft veel beweging, veel diepgang. De ploeg kan druk zetten én het veld klein maken. En zij hebben de punten heel hard nodig. Ik verwacht dat er veel duels uitgevochten moeten worden. Wij moeten de tweede bal veroveren en zo aan voetballen toe komen."

PSV is bezig aan een goede serie wedstrijden. De ploeg won de laatste drie competitiewedstrijden, tegen Heracles Almelo, FC Twente en SC Cambuur. PSV staat na deze zeges vijfde in de eredivisie.

Op jacht naar plek vier
Vitesse, dat na de magere resultaten na de winterstop is afgezakt naar de vierde plaats, staat nu nog maar vijf punten voor op PSV. Vitesse moet het zondag opnemen tegen RKC Waalwijk.

NEC staat op de zestiende plaats. Een week geleden was de club van oud-PSV'er Anton Janssen nog hekkensluiter, maar na een 3-1 zege op RKC is NEC over Roda JC en ADO Den Haag geklommen.