58.000 euro van de provincie voor Brabantse voedselbanken

27 februari 2014 om 13:48
nl
De provincie trekt 58.000 euro uit om het centrale distributiecentrum van de Brabantse voedselbanken in Tilburg te helpen. Met de bijdrage wordt het tekort van 35.000 euro op de begroting van het distributiecentrum van vorig jaar gedicht. Daarbij trekt de provincie ook volgend jaar nog eens 23.000 euro uit om de gezamenlijke voedselbanken te steunen.
Geschreven door

Behalve de financiële steun kondigde gedeputeerde Brigite van Haaften donderdag ook aan dat de provincie de Brabantse voedselbanken op een andere manier wil helpen. Dit bijvoorbeeld door het distributiecentrum in Tilburg in contact te brengen met bedrijven.
Het aantal mensen dat gebruikmaakt van de Brabantse voedselbanken is sinds 2000 niet zo hoog geweest als nu. En voor dit jaar wordt nog eens een groei van twintig procent verwacht. Reden voor de provincie om nu tot deze eenmalige steun te komen.
13.000 voedselpakketten per week Brabant telt in totaal 24 voedselbanken. Deze vormen met vier collega's in Zeeland en het regionale distributiecentrum in Tilburg een regio. Samen verzorgen zij voor 13.000 mensen iedere week een voedselpakket. Vanuit het centrale distributiecentrum in Tilburg worden de verschillende lokale voedselbanken bevoorraad.
De steun van de provincie komt er op verzoek van Provinciale Staten, nadat de Brabantse 50Plus-fractie het initiatief nam voor een motie in deze richting.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.