Minuut stilte ter nagedachtenis aan thaibokslegende Ramon Dekkers in Breda

27 februari 2014 om 22:47
nl
Het is donderdag precies één jaar geleden dat de Bredase thaibokslegende Ramon Dekkers om het leven kwam. Fans en vrienden hielden donderdagavond een minuut stilte in het tunneltje waar hij destijds overleed.
Geschreven door

Ongeveer tachtig belangstellenden kwamen op de herdenking in het tunneltje bij de kruising met de Emerparklaan af. Zij staken kaarsjes aan, legden bloemen neer en lieten een wensballon op. Na een minuut stilte gingen de meesten weer op huis aan.
Geschokte reactiesThaibokslegende Ramon Dekkers kwam precies een jaar geleden onverwacht om het leven in Breda. Hij werd onwel toen hij aan het trainen was op zijn racefiets. Hij overleed op 43-jarige leeftijd, wat tot veel geschokte reacties leidde. In de tunnel waar Dekkers stierf werd vorig jaar een muurschildering ter nagedachtenis aan hem aangebracht.
De Bredanaar, bijgenaamd The Diamond, was achtvoudig muay thai- en kickbokswereldkampioen. Eind vorige eeuw was hij de bekendste buitenlandse thaibokser in Thailand, waar hij zelfs een koninklijke onderscheiding kreeg. Dekkers was daarnaast de eerste buitenlander die de titel Thaibokser van het Jaar mocht dragen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.