Ozb Gemert-Bakel landelijk meest gestegen

28 februari 2014 om 00:06
nl
Huizenbezitters betalen de afgelopen vier jaar steeds meer aan onroerendzaakbelasting (ozb). Sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2010 is deze belasting in veel plaatsen fors gestegen. In de gemeente Gemert-Bakel steeg de ozb het meest, zo blijkt uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis.
Geschreven door

In die gemeente liep de ozb op met 129 procent. Huiseigenaren zagen het bedrag stijgen van gemiddeld van 189 euro in 2010 naar 434 euro in 2014.
Landelijk steeg de belasting voor woningeigenaren met gemiddeld 16,7 procent. De grootste daler is Blaricum. Daar gingen huiseigenaren gemiddeld 14 procent minder ozb betalen, hoewel dat nog steeds één van de duurste gemeenten is voor mensen met een eigen huis. Huizenbezitters betalen daar gemiddeld 632 euro aan ozb.
Per gemeenteDe WOZ-waarde van de huizen daalde in het hele land in de afgelopen vier jaar gemiddeld met 11,9 procent. Huiseigenaren kunnen op de website van de Vereniging Eigen Huis (pdf) per gemeente zien of zij meer of minder zijn gaan betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.