Video

Carnavalsrecept: broodje shoarma met knoflooksaus houdt stinkende carnavalsvierders op afstand

4 maart 2014 om 15:23
nl
Onze carnavalskok Ria Payens, bekend van het Omroep Brabantprogramma Van Bavel tot Budel, helpt je de feestdagen door met voedzame en bovenal lekkere recepten. Het laatste recept staat in het teken van een klassieker: een broodje shoarma met knoflooksaus.
Geschreven door

Het broodje shoarma is een bewuste keuze, voor wie dat zich afvraagt. Met het vlees en de riekende knoflooksaus blijven de hossende feestvierders een beetje op afstand. Dat zou je misschien wel kunnen waarderen, omdat iedereen nu eenmaal een beetje stinkt na vier dagen carnaval.
Ria, die in haar reeks de afgelopen dagen al genoeg vette happen heeft gepresenteerd, denkt dat dit recept een perfecte afsluiter is. "Weer een lekkere vette hap, met een simpel sausje. Let er wel op dat het vlees goed gaar is."
Shoarma met lekkere knoflooksaus (zes broodjes)500 gram shoarmavlees6 pitabroodjesMayonaiseYoghurt3 tenen knoflook
Doe de shoarma in de pan en bak het in ruim 7 minuten gaar. Het vlees is gaar als de reepjes ietwat grijsbruin kleuren.
Maak in een kommetje de knoflooksaus. Begin met twee eetlepels yoghurt, roer deze los met drie eetlepels mayonaise. Bekijk zelf hoe dik je de saus wil. Wil je hem dikker, dan voeg je meer mayonaise toe. Wil je hem dunner, dan voeg je nog wat yoghurt toe. Knijp de tenen knoflook fijn in de knoflookpers en roer die door de saus. Bedenk wel: hoe meer je wil stinken (en dus de mensen op afstand wilt houden), hoe meer knoflook je toevoegt.
Bak de broodjes ongeveer 7 minuten af in een voorverwarmde over op 200 graden, of doe ze in de broodrooster. Snij ze van tevoren open, want anders kun je je lelijk bezeren aan je vingers. Doe de shoarma op of in de broodjes en doe daar de saus over. Eet smakelijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.