Huub Hangop toetert zich door de carnavalsdagen: 'Aan het liedje kan het niet liggen'

EINDHOVEN - Huub Hangop heeft het ook dit jaar weer geflikt. Hij heeft een carnavalskraker gemaakt op de melodie van één van de grootste hits van afgelopen jaar. Hij verbouwde ‘Wake Me Up’ van de Zweedse DJ Avicii in ‘Toeter’. De entertainer kwam vrijdag voorafgaand aan 3 Uurkes Vurraf langs bij Omroep Brabant.
Het was voor Huub geen moeilijk keuze om zijn nieuwe carnavalskraker te baseren op de hit. "Het was gewoon de grootste knaller van afgelopen jaar. Dat heb ik vorig jaar ook gedaan met 'Hobbelpaard'. Dat was op de melodie van 'Gangnam Style'. Ik had het snel in mijn hoofd. De werktitel was 'Maak me wakker voor een toeter', dat is daarna 'Toeter' geworden."

Meerdere carnavalskrakers
In de studio zong Huub ook nog 'Hey buurman', dat is zijn versie van Avicii's 'Hey Brother'. In het verleden scoorde hij al carnavalskrakers met 'Hobbelpaard', 'Doe mij maar een kopje thee', 'Op een banaan' en 'Ik wil ook zo'n broek met van die zakken aan de zijkant'.

De agenda van de entertainer is niet bomvol dit jaar. "Ik heb wel optredens van Helmond tot Hoeven, maar er zijn nog een paar gaatjes open. Ik weet niet hoe het komt, want aan het liedje kan het niet liggen!" In ieder geval is hij vrijdag bij 3 Uurkes Vurraf te bewonderen.

Kijk voor meer berichten over carnaval en voor het carnavalsprogramma van Omroep Brabant op onze themapagina.