Burgers helpen politie steeds vaker: meer aanhoudingen op heterdaad

3 maart 2014 om 17:21
nl
Inwoners van Midden- en West-Brabant helpen steeds vaker de politie zodat die inbrekers, overvallers en andere verdachten op heterdaad kan betrappen. "Burgers zijn steeds vaker en sneller bereid de politie te bellen en met haar samen te werken", zegt politiechef Hans Vissers in een reactie op de Veiligheidsmonitor 2013.
Geschreven door

In de politieregio Zeeland-West-Brabant zijn 9720 mensen geïnterviewd over onder meer leefbaarheid en overlast, de veiligheidsbeleving en het functioneren van de politie en gemeenten. Het is de zesde keer dat het grootschalige onderzoek werd gehouden.
Tevredenheid over politie licht gedaaldVissers vindt het jammer dat de tevredenheid over het functioneren van de politie licht is gedaald. De politiechef verwacht dat de waardering de komende jaren groter wordt. Volgens hem zet de politie hoog in op een betere dienstverlening, onder meer met de vorige week geopende 3D-aangifteloketten.
Het blijkt dat in 2013 het gevoel van onveiligheid iets is toegenomen en dat iets meer mensen slachtoffer zijn geworden van vermogendelicten en cybercrime. Ook is er sprake van iets meer verkeersoverlast en verloedering in de buurt. Verder blijken burgers meer bereid te zijn tot het doen van aangifte.
Geen grote veranderingenVolgens de politie komen uit de Veiligheidsmonitor 2013 geen grote afwijkingen naar voren ten opzichte van het onderzoek dat een jaar eerder werd gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.