Oud-rechter Wabeke uit Best over verdenking van seks met minderjarigen: 'Ik moet het weer ondergaan'

6 maart 2014 om 11:48
nl
Oud-rechter Jan Wolter Wabeke uit Best wil niet inhoudelijk reageren op de verklaring van een Amsterdamse ex-politieman. Die zei woensdag dat de nationale recherche eind jaren negentig heeft onderzocht of Wabeke betrokken was bij een pedofielennetwerk.
Geschreven door

Tegen Omroep Brabant zegt Wabeke dat het in juridische kringen 'not done' is te reageren als er sprake is van beschuldigingen. Daar wil hij zich aan houden. "Ik zal het allemaal weer moeten ondergaan en doorgaan met de dingen waar ik mee bezig ben", aldus Wabeke.
Verdenkingen nooit bewezenDe naam van de voormalig rechter uit Best duikt al jaren op in verband met misbruik. Woensdag vertelde een voormalig politieman dat in

het Rolodexonderzoek naar misbruik van minderjarigen de gangen van onder anderen oud top-ambtenaar Joris Demmink en Wabeke werden nagegaan. De verdenkingen zijn nooit bewezen.
De naam van Wabeke komt ook voor in het lijvige rapport De Demmink Doofpot van journalist en activist Micha Kat en vastgoedondernemer Jan Poot, bekend van de Chipsholzaak.
Vermeende pedofilieKat is bekend vanwege zijn website waarop hij misstanden aan de kaak stelt. Kat ontvouwt ook regelmatig complottheorieën. Vastgoedondernemer Jan Poot heeft miljoenen euro's gestoken in een campagne tegen Demmink.
In februari zei hij in een interview met de Volkskrant dat hij dat niet doet vanwege diens vermeende pedofilie, maar omdat Demmink volgens hem de uitbreiding van Schiphol heeft tegengehouden en dat was nadelig voor Poot. 
Dutch InjusticeDe verklaringen van oud-rechercheur De Koter werden dinsdag gedaan in een civiele procedure die is aangespannen door stichting De Roestige Spijker. Die stichting is gefinancierd door Poot en wil bereiken dat de film Dutch Injustice verspreid kan blijven worden. Daarin wordt Demmink beschuldigd van seksueel misbruik.
Deze zaak heeft geen verband met het strafrechtelijk onderzoek naar Demmink of hij Turkse jongens heeft verkracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.