Sport vrijdag: Roy Meyer, Wijzenbeek nieuwe coach HC Tilburg, dameshockey& ijshockey

7 maart 2014 om 22:30
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met aandacht voor judoka Roy Meyer, schaker Benjamin Bok, hockeycoach Pim Wijzenbeek en golfer Maarten Lafeber en de hoofdklasse dameshockey met Oranje Zwart, Den Bosch en MOP en ijshockey met de Destil Trappers en de Eindhoven Kemphanen.
Geschreven door


Trappers onderuit, zege voor KemphanenDe Destil Trappers hebben vrijdagavond met 4-3 verloren in Herentals. Het Belgische Herentals kwam drie keer op voorsprong, drie keer kwam Trappers terug door treffers van verdediger Bjorn Willemse. De vierde Belgische treffer van Vincent Morgan zorgde voor de beslissing.
Zondag speelt de ploeg van Paul Gardner weer voor een plek in de finale. Dan wordt de vijfde wedstrijd gespeeld in de best-of-seven serie. De Tilburgers hebben hier een 3-1 voorsprong.
Eindhoven Kemphanen was vrijdag met 1-4 te sterk voor Nijmegen in de strijd om de Larry van Wieren Cup. Nick Verschuren scoorde twee keer. Zaterdag speelt de Eindhovense ijshockeyploeg tegen Geleen.
Gelijkspel voor Den Bosch en Oranje Zwart, verlies voor MOP De dames van Den Bosch speelden met 1-1 gelijk tegen Laren. Mol scoorde voor Den Bosch. Beide ploegen hebben nu 36 punten uit 17 wedstrijden, Den Bosch staat derde, Laren staat vierde in de hoofdklasse. 
Oranje Zwart heeft vrijdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Amsterdam. In eigen huis wisten de Eindhovense dames niet te winnen. Marilyn Agliotti en Tina Bachmann scoorden voor Oranje Zwart. De Eindhovense dames staan nu achtste met 20 punten uit 17 wedstrijden.
MOP ging roemloos tegen onder tegen SCHC uit Bilthoven met 1-5. In eigen huis was het Sabine van den Assem die de eer redde voor de dames uit Vught. MOP staat nu zesde met 25 punten uit 17 wedstrijden.
EK judo lonkt voor MeyerBredanaar Roy Meyer is opgenomen in de Nederlandse selectie voor het EK judo. Dat vindt eind april plaats in het Franse Montpellier. Donderdag maakten de bondscoaches Maarten Arens en Marjolein van Unen de Nederlandse deelnemers officieel bekend. Meyer komt in Montpellier uit in de klasse boven de honderd kilogram.
Weer zege Bok tijdens EKBenjamin Bok heeft zijn tweede zege geboekt tijdens het Europees kampioenschap schaken in het Armeense Jerevan. Het talent uit Veldhoven was donderdag in de vierde ronde te sterk voor de Armeniër Kalasjian. Bok bezet de gedeeld 56e plaats op de ranglijst, met 2,5 punt.
Stroeve start LafeberMaarten Lafeber is matig begonnen aan het Kenya Open-golftoernooi in Nairobi. Dat is het eerste toernooi van de Europese Challenge Tour. De Eindhovenaar voldeed met een rondje van 72 slagen precies aan het baangemiddelde. Lafeber kwam jarenlang uit op het hoogste niveau, maar na een teleurstellend 2013 moest hij een stapje terug doen.
Wijzenbeek nieuwe coach HC TilburgDe hockeyers van HC Tilburg staan komend seizoen onder leiding van Pim Wijzenbeek. Hij neemt het stokje over van Boxtelaar Roger van Gent, die deze zomer stopt. Wijzenbeek is nu nog coach van SCHC in Bilthoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.