Video

Populair: illegaal crossen op de nieuwe A4 bij Dinteloord

11 maart 2014 om 20:22
nl
Rijkswaterstaat en de aannemerscombinatie A4 gaan streng optreden tegen illegale gebruikers op de nieuwe snelweg A4 bij Steenbergen. Vooral het nu nog gesloten traject tussen Dinteloord en Steenbergen verandert 's avonds en in het weekend in een illegaal racecircuit voor bijna alles wat kan rijden.
Geschreven door

"Het is voor eigen risico, het mag niet en de aannemer gaat streng optreden.Ook zal de politie worden ingeschakeld", zegt woordvoerder Eric Beerens van Rijkswaterstaat als we hem confronteren met het illegaal gebruik van de nieuwe snelweg. Formeel is de weg nog in eigendom  van de aannemerscombinatie die de nieuwe A4 bij Steenbergen aanlegt.
Niet op de hoogte De aannemerscombinatie en Rijkswaterstaat waren niet op de hoogte dat de weg die pas in 2015 opengaat 's avonds en in het weekend verandert in een racecircuit voor auto's, quads, skeelers, groepen oude brommerrijders en wielrenners.
Scheuren met de quad Een van de illegale weggebruikers is quadrijder Wessel. Samen met zijn maatje hebben ze al heel wat kilometers rond gescheurd op de nieuwe snelweg. "We hebben al een paar keer de politie achter ons aan gehad. Maar we hebben overal vluchtroutes zodat we snel van de weg afkunnen."
Ook Wim van Etten rijdt illegaal op de A4, niet met een auto maar met een oude Zundapp uit de jaren zeventig. "Ik heb het al meer gedaan. Ik zit zelf in de wegenbouw dus ik weet wel wat er kan of niet. Maar vorig jaar lag er nog geen asfalt, dus toen ging het wat moeilijker. En ja, het rijdt fatastisch."
Elise ziet alles Het huis van Elise Dekker grenst letterlijk aan de nieuwe A4. Vanuit haar woonkamer ziet ze heel wat voorbij crossen. "Als het mooi weer is dan komt er van alles voorbij, scooters, skeelers eigenlijk alles wat kan rijden." Nu heeft ze nog vrij uitzicht op de A4. Rond de ingebruikname zal dat uitzicht minder zijn doordat er dan een geluidsscherm staat tussen woning en snelweg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.