Video

Cito-held Joey Groffen uit Eindhoven krijgt felicitaties van Mark Rutte: 'Cool!'

12 maart 2014 om 10:01 • Aangepast 22 november 2020 om 01:32
nl
Joey Groffen uit Eindhoven maakte als enige in Nederland een foutloze Cito-toets. Minister-president Mark Rutte feliciteerde hem via Omroep Brabant. Het elfjarige jochie is onder de indruk van alle aandacht.
Profielfoto van
Geschreven door

De Telegraaf, het Jeugdjournaal, Radio3FM, Q Music: Joey somt zo een rijtje namen op van media die hem naast Omroep Brabant benaderd hebben vanwege zijn knappe prestatie.
Mark Rutte 'strontjaloers'De aandacht voor de Eindhovense basisschoolleerling is groot. Slapen ging door alle hectiek dan ook minder goed afgelopen nacht, blijkt als we woensdagochtend bij hem aan het ontbijt zitten. Hij nipt rustig aan zijn PSV-mok en moet zichtbaar bijkomen.
Minister-president Mark Rutte hoorde van Omroep Brabant over de prestatie van Joey. "Ik ben strontjaloers, was ik maar zo slim. Deze jongen heeft een mooie toekomst in het verschiet. En toch weer in Eindhoven, de slimste stad van de wereld", reageerde Rutte.
'Koester je talent'Maar hij had ook nog wat tips voor Joey. "Als je zó slim bent, neem dan echt even de tijd om te ontdekken waar je talent ligt, waar je energie van krijgt en wat je wilt gaan doen. Je kunt het allemaal maar één keer uitgeven. Zo'n enorm talent moet je echt koesteren."
'Cool!', vindt Joey. Maar een toekomst als minister-president ziet hij nog niet voor zich. "Ik wil leraar worden."
ErehaagOok op zijn basisschool is Joey woensdag onthaald. Een erehaag werd voor hem opgesteld en hij kreeg een pen met inscriptie uitgereikt. Zijn klasgenoten en docente zijn supertrots op hem.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.