Indrukwekkende foto's op Twitter van overval op juwelier Kruisstraat Eindhoven

EINDHOVEN - Op Twitter zijn twee spectaculaire foto's verschenen van de overval op een juwelier in Eindhoven dinsdag. Op één van de foto's is te zien dat een overvaller midden op straat met een groot vuurwapen zwaait.
De foto's zijn gemaakt door een getuige en op Twitter geplaatst door Miel Timmers, werkzaam bij het Eindhovens Dagblad.

Bij de overval op juwelier Golden Image in Eindhoven raakte niemand gewond maar de manier waarop de overval werd gepleegd, was heel intimiderend. Zo is te lezen in het ooggetuigeverslag van het ED.

Daders op scooters
De daders blokkeerden de straat met een zwart busje, drie mannen stapten de juwelier binnen en een vierde man stond met vuurwapen op de uitkijk. Winkelend publiek zocht dekking of dook plat op straat, terwijl bij de juwelier de kasten leeg werden geroofd. 

Eind 2012 werden beveiligingscamera's weggehaald uit de Kruisstraat omdat de criminaliteit in de straat terugliep. Burgemeester Rob van Gijzel zal naar aanleiding van de overval contact hebben met de officier van justitie, 'omdat zo'n incident grote impact heeft op het gevoel van veiligheid van zowel ondernemers, bewoners als bezoekers van de Kruisstraat'.

Op de eerste foto staat de overvaller met zijn wapen op straat, op een volgende foto wordt vastgelegd hoe de daders op scooters verdwijnen.Deel dit artikel: