Video

Creatief met verkiezingsposters in Tilburg: 'Wenne kwatsert, wen gesauwel'

12 maart 2014 om 18:02
nl
'Wenne kwatsert' en 'wen gesauwel'. Deze plat Tilburgse uitspraken zijn op verschillende verkiezingsposters van vrijwel alle verkizeingsposters in Tilburg te zien. In en rond het centrum zijn verschillende borden met de ludieke stickers beplakt.
Geschreven door

De verkiezingsposters zijn beplakt door mensen die het vermoedelijk niet eens zijn met de standpunten van deze partijen. Opvallend genoeg blijven de posters van de SP buiten schot en in de zinnen zijn in de leestekens de SP tomaat verwerkt.
SP ontkentDe ludieke teksten zijn geschreven in hetzelfde lettertype dat de SP hanteert. Toch distantieert de partij zich van de stickers. "Het beleid van deze coalitie is zo slecht, dat ik deze spreuken wel herken," vertelt SP'er Bart van de Camp. "Maar van het plakken weet ik niets!"
BidprentjesReclamemaker Stefan van Hulten is geen fan van verkiezingsposters in het algemeen: "Heel veel tekst is onleesbaar en de posters zien er uit als bidprentjes." Van de stickeractie wordt van Hulten wel blij: "De maker heeft met een minimale investering een erg hoog rendement, want er wordt veel over gesproken!"
Wie de stickers geplakt heeft is tot nu toe niet duidelijk. Sommige partijen hebben al een aantal spreuken verwijderd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.