Kunstenares Julieta Garcia Vazquez wil één huis uit Woensel-West voor de toekomst bewaren

13 maart 2014 om 17:06
nl
Bewoners van de Eindhovense wijk Woensel-West gaan zaterdag een huis in de wijk uitkiezen dat voor de sloop behoed moet worden. Ze doen dat samen met kunstenares Julieta Garcia Vazquez die voor het Van Abbemuseum al een poosje actief is in de wijk. Een van haar ideeën is om het uitgekozen huis samen met het Eindhoven Museum op een andere plek steen voor steen weer op te bouwen.
Geschreven door

In Woensel-West wordt binnenkort begonnen met de sloop van een groot aantal huizen. Julieta Garcia Vazquez vindt het belangrijk dat een van die huizen wordt behouden. De wijk staat model voor de manier waarop Philips-arbeiders aan het begin van de 20e eeuw in Eindhoven waren gehuisvest.
Authentiek inrichtenDe kunstenares heeft vier woningen uitgezocht en wil nu zaterdag met buurtbewoners uitkiezen welk huis in ieder geval voorlopig moet blijven staan. Daarna wil ze met de steun van de bewoners én met studenten van de Design Academy de woning ook weer zo authentiek mogelijk inrichten.
Het uitgekozen huis is in ieder geval tijdelijk voor sloop behoed. Het plan is om het huis te behouden. Dat zou kunnen op de plek zelf maar wellicht is het ook mogelijk het huis op een andere plek weer op te bouwen. De mogelijkheden daarvoor worden nu onderzocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.