Video

Erwin Koeman: 'Ik vind dat RKC Waalwijk eigenlijk aan een goed seizoen bezig is'

13 maart 2014 om 17:20
nl
Hoeveel punten heeft RKC Waalwijk dit seizoen nodig om zich op het hoogste niveau te handhaven? De club sprokkelde er al 27 bij elkaar, maar is daarmee nog altijd niet zeker van het ontlopen van degradatie.
Geschreven door

Normaal gesproken zijn 27 punten voldoende voor handhaving. Maar dit seizoen halen ook de zwakste broeders behoorlijk wat punten. "Ik vind eigenlijk dat RKC aan een goed seizoen bezig is", stelt trainer Erwin Koeman. "Alleen valt het nu niet zo op, omdat andere ploegen ook veel punten pakken."
33, 34, 35…Koeman durft niet te zeggen hoeveel punten zijn equipe nodig heeft om degradatie te ontlopen. "33, 34 of 35.. zeg het maar. Niemand weet het. Dat is iets voor rekenmeesters. Ik denk dat daar pas één, twee wedstrijden voor het einde iets zinnigs over te zeggen valt."
Aanvoerder Sander Duits denkt dat RKC drie van de laatste zeven duels moet winnen om zich rechtstreeks te handhaven. Deelname aan de nacompetitie is volgens hem een feit bij twee zeges. "Maar we gaan voor directe handhaving."
Onoverwinnelijk zijnVolgens Duits moet zijn ploeg morgenavond de degradatiekraker van Cambuur in Leeuwarden winnen. "We moeten uitstralen dat we onoverwinnelijk zijn. Binnen de groep is er volop vertrouwen dat we ons veilig spelen."
De aanvoerder merkt dat er veel spanning rond het duel hangt. "Dat is gezonde wedstrijdspanning. Het gaat ergens over. Natuurlijk speel ik liever om Europees voetbal, dan om degradatie. Maar er is niets mooier dan wedstrijden spelen met spanning. Daar moeten we ook van genieten."
Zakelijker denkenKoeman denkt dat zijn spelers voldoende doordrongen zijn van het belang van het duel. "We moeten dat morgen ook laten zien. Alleen de drie punten tellen. Goed presteren op de training is leuk, maar niet meer dan dat. We moeten zakelijker worden en wedstrijden gaan winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.