Kurt Elshot: van NAC-voetballer tot carrière als hippe modeontwerper

BREDA - In januari 2008 won NAC Breda in de achtste finale van het toernooi om de KNVB-beker op eigen veld met 4-2 van Ajax. Voor veel fans van NAC blijft van deze avond vooral het doelpunt van verdediger Kurt Elshot hangen. Elshot is inmiddels met pensioen. Tegenwoordig maakt hij furore als modeontwerper.

De oud-speler is toevallig in de mode terechtgekomen. "Het vak heeft me gegrepen. Het is iets wat ik zo leuk vind, dat ik niet snel iets anders zou willen doen. Ik mis de voetballerij geen moment."

Het werk van Elshot is zich lastig in een paar woorden te omschrijven. "Het zijn gewoon ingevingen, zo werk ik. Net als een schilder die een doek maakt. Wat je gevoel wil, dat maak je. Ik heb geen opleiding in de mode. Mijn vriendin zegt ook weleens, wat ga je nou doen? Maar dat maakt niet uit. Ik ontwerp alles op gevoel."

Modieuze types
De kleding van Elshot wordt gedragen door modieuze types in de voetbalwereld. Zo behoren Ryan Babel en Evgeniy Levchenko tot de klantenkring. Lachend: "Oud-ploeggenoot Anthony Lurling heeft nog niet bij me aangeklopt, nee. Of ik dat voor me zie? Waarom niet? Ik maak op aanvraag."

De kleding van de oud-prof is te koop onder het label KURT. Elshot speelde van 2005 tot en met 2010 voor NAC Breda. De club is hij niet uit het oog verloren. "Ik volg het voetbal mondjesmaat. Maar ik kijk niet elke week Studio Sport. Maar als ik kijk, let ik vooral op FC Groningen en NAC. Dat blijven gewoon mijn clubs. Daar zit nog veel gevoel." Ook in Groningen speelde Elshot langdurig.

‘Gewoon hard schieten’
Komende zondag spelen NAC Breda en Ajax in de eredivisie tegen elkaar. "Dat kan NAC gewoon winnen. Waarom niet? Zeker thuis. Als het publiek erachter gaat staan, moet het lukken." In 2008 maakte Elshot zijn treffer, door gewoon hard te schieten.

Hij heeft daarom nog wel advies voor de huidige rechtsback, Sepp de Roover. "Ik zou tegen hem willen zeggen: gewoon schieten Sepp. Dan wordt het misschien weer net zo’n avond als die prachtige toen in 2008."
Deel dit artikel: