Landelijke opening Open Monumentendag 2015 in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De landelijke opening van Open Monumentendag komt in 2015 naar Bergen op Zoom. Dit houdt onder meer in dat een lid van het koninklijk huis, de commissaris van de koning en andere prominenten op bezoek komen. De gemeente verwacht dat het evenement extra veel bezoekers gaat trekken in het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 september 2015.
Wethouder Ad van der Wegen vindt het een grote eer dat de landelijke opening in Bergen op Zoom plaatsvindt. Hij wijst erop dat de stad meer dan 800 monumenten heeft, waarvan ruim 200 rijksmonumenten.

Hopen op effect op langere termijn
Normaal gesproken komen tijdens het weekend van de Landelijke Open Monumentendag zo'n 24.000 bezoekers naar Bergen op Zoom. "Nu we de opening krijgen, worden dat er veel meer. We hopen dat dit ook op langere termijn een effect heeft op de stad", aldus Van der Wegen.

Thema nog niet bekend
Het thema voor 2015 is nog niet bekend. De opening is dat jaar op donderdag 10 september. In 2014 is het thema Op reis en vindt het evenement plaats in het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 september.

Meer over dit onderwerp:
bergen op zoom opening open monumentendag 2015