Politie houdt 'batmobiel' aan in Eindhoven: 'Dadadadadada Batman!'

14 maart 2014 om 18:54
nl
'Dadadadadada Batman!' Dat dacht een redacteur van Eindhoven Dichtbij toen hij uit het raam keek en een opvallende wagen aangehouden zag worden door de politie. De wagen heeft veel weg van een wagen waar de gemaskerde multimiljonair Bruce Wayne mee rondrijdt: de Batmobiel.
Geschreven door

Eindhoven Dichtbij plaatste een foto van de opvallende wagen op haar Twitteraccount. Al snel werd duidelijk dat het niet ging om de Batmobiel, maar om de CM426 Merlin, een afstudeerproject van de Eindhovenaar Marijn van der Poll die in 2002 afstudeerde aan de Design Academy Eindhoven.
[Tweet:body:https://twitter.com/ehvdichtbij/status/444482261820243968]
'Veel bekijks'Het is de derde keer in zeven jaar tijd dat Marijn van der Poll (40) met de wagen is aangehouden. "De politie is altijd benieuwd wat ze nu weer voor zich hebben. Maar de wagen voldoet aan alle eisen. Ik heb altijd de juiste papieren bij me en kan dan ook zo weer doorrijden."
Normaal staat de Merlin in een opslagruimte, maar als het lekker weer is gaat Marijn er graag mee rijden. "Sommige mensen hangen met de camera uit het raam om een foto te kunnen maken als ik voorbij kom gereden."
Meer weten?De website Autoblog maakte in 2007 een uitgebreid verhaal over de bijzondere wagen van Van der Poll. De wagen wordt ook wel een Solstice SD-290 zonder stroomlijn genoemd.
[YouTube:body:http://youtu.be/9OkwXwZeOlE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.