'Ik ben alcoholist en heb een zoontje van 1': mensen delen anoniem hun geheimen op Uit de Doofpot

15 maart 2014 om 18:01
nl
Je bent vreemdgegaan, maar durft het niet te vertellen. Of je begrijpt echt he-le-maal niets van de emoties van je vrouw. Soms zijn er van die dingen waar je eigenlijk wel over wil praten, maar zonder dat iemand weet dat jij 't bent. Frank Schouten (30) uit Breda heeft daar een oplossing voor bedacht: Uit de Doofpot.
Geschreven door

"Inmiddels zijn sociale media zo populair dat je echt niet meer zomaar alles kunt delen, iedereen kijkt mee", legt Schouten uit. "Mensen kunnen niet ventileren wat ze op hun hart hebben en wij vinden dat dat wel moet kunnen. Wel op een respectvolle, eerlijke en nette manier, uiteraard."
Uit de DoofpotVia de Facebook, Twitter en de website van uitdedoofpot.nl kun je je geheim of bekentenis insturen. Volledig anoniem: zelfs de moderators van de pagina weten niet dat het van jou afkomt. Je hoeft dan ook geen account aan te maken of in te loggen. "We geven mensen een platform om hun hart te luchten. Soms geven lezers advies om je probleem op te lossen. En als jij met een vergelijkbaar probleem zit weet je: ik ben niet alleen", aldus Schouten.
Sommige geheimen zijn behoorlijk serieus. Mensen bekennen dat ze geld hebben gestolen, vreemdgaan, liegen op hun werk of dat ze soms helemaal gek worden van hun eigen kinderen. Maar veel bekentenissen zijn vooral vermakelijk. "Soms heb ik het gevoel dat ik de gemoedstoestand van een kat beter aanvoel dan die van een vrouw", bijvoorbeeld. Of: "Ik vind het heerlijk om naakt in huis rond te lopen".
PopulairHet concept van Uit de Doofpot komt oorspronkelijk uit Servië. Samen met Aleksandar Tolic heeft Schouten het in Nederland uitgerold. Uit de Doofpot bestaat in Servië een klein jaar en is daar al een gigantisch succes: elk uur komen er ruim honderd bekentenissen en geheimen binnen.
Er zijn ook al vergelijkbare apps, zoals de Amerikaanse apps Secret en Cloaq. Die komen binnenkort ook uit in Nederland. Schouten is niet bang voor de concurrentie. "Bij die apps moet je inloggen met een account en deel je dingen anoniem met je vrienden. Dat is dus niet écht anoniem, je kunt er achter komen wie iets gezegd heeft."
AppsEr zijn al apps voor Android en Windows Phone, die voor iOS ligt ter goedkeuring bij Apple. Naar verwachting is de app eind maart ook voor iPhones en iPads beschikbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.