Slechtste verkiezingsslogan net niet Brabants: tweede plek voor 'Stem op een goede Peer' uit Uden

EINDHOVEN - Lijsttrekker Rene Peerenboom van de VVD-Leefbaar Uden is tweede geworden in de wedstrijd 'De slechtste verkiezingsslogan van Nederland'. Zijn slogan 'Stem op een goede Peer' moet het doen met de troostprijs 'Slechtste verkiezingsslogan van Brabant'.
De winnaar werd Koen Hawinkels, die wil voor het CDA in de raad in Maasgouw in Limburg. Hij heeft als slogan: 'Koen moet je doen'. De wedstrijd is uitgeschreven door de website Sloganverkiezing.nl.

'Stem op een goede Peer'
Rene Peerenboom heeft als slogan: 'Stem op een goede Peer. Daar plukt Uden vruchten van'. De website van Tefke van Dijk en Christine Liebrecht had tien slogans genomineerd. De helft daarvan is Brabants. Derde werd 'Stem VVD, omdat het beter moet'. Die komt uit Nunspeet. Op de poster zijn drie jonge hockeysters te zien met daarboven de tekst 'Wij willen meer kunstgras voor onze hockeyers'.

Het verschil tussen de nummer één en twee is groot. Hawinkels kreeg 24 procent van de stemmen tegen 16 procent voor Peerenboom. In totaal hebben er bijna driehonderd mensen gestemd.Brabantse trots?
Vijf van de tien slechtste slogans waren afkomstig uit Brabant. Peerenbooms slogan stond op nummer twee. De volgende Brabander op de lijst staat op nummer zes, dat is "Links moet stoppen. Rechts heeft voorrang" van VVD Tilburg. Plaats zeven was voor De Gewone Man Oirschot met de slogan: "De Gewone Man Waar je op rekenen kan".

De minst slechte Brabantse slogans waren "All you need is LOF" van LOF Boxmeer op plaats acht en "Kies Marissa, dat Loont" van Marissa van Loon van VVD Roosendaal.