Video

Japanse koeien in Wanroij krijgen massage en bier: 'Dat levert beter vlees op'

17 maart 2014 om 16:28
nl
Steeds vaker loopt Miriam van den Broek, eigenaar van Boertel de Lamperse Hei in Wanroij, in een Japanse outfit rond. Ze heeft namelijk Japanse koeien in haar stal staan, die een speciale behandeling krijgen. "Ze krijgen elke dag een massage en 's avonds voor het slapen drinken ze bier. Dat levert beter vlees op."
Geschreven door

De koeien in Wanroij moeten gasten naar het verblijf lokken. Die krijgen na een keizerlijk welkom een kennismaking met de beesten.
De nieuwe koeien van de keizerDaarbij vertelt Van den Broek een bijzonder verhaal. "Een keizer kwam erachter dat zijn soldaten sterker waren dan hij omdat ze Japans koeienvlees aten. Daarom verbood hij het eten van dit vlees."
Het verbod gold niet voor iedereen. "Alleen hijzelf mocht dit nog, want alles wat voor de keizer was, moest het beste zijn. De koeien werden daarom helemaal verwend met massages en bier om het beste vlees te krijgen." Naast een kennismaking met de dieren krijgen de gasten een vleesproeverij.
Speciale koeOf het verhaal nu wel of niet waar is, dat er Japanse koeien in Wanroij staan, is opmerkelijk te noemen. "Het was moeilijk om er aan te komen, want Japan exporteert ze niet. We hebben ze gekocht via Amerika, waar Japan vroeger ooit genetisch materiaal aan heeft afgestaan", aldus Van de Broek.
De Japanse koe is ook te volgen op twitter: @japanseaaikoe. Daarop staan onder andere foto's van het inrichten van de stal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.