Vredesactivisten Volkel weer op vrije voeten

19 maart 2014 om 14:58
nl
De vier vredesactivisten die dinsdagochtend werden opgepakt op vliegbasis Volkel zijn weer op vrije voeten. Dat heeft de marechaussee woensdag bekendgemaakt. Het viertal drong rond zes uur de basis binnen en werd door de bewakingsdienst van de luchtmacht overmeesterd.
Geschreven door

De man en drie vouwen zouden foto's hebben gemaakt van bunkers waar de  veelbesproken Amerikaanse kernwapens zouden liggen. De marechaussee kan dat niet bevestigen.
Zaak overgedragenDe verdachten komen uit Deventer, Zwolle en Zeist en behoren tot de organisatie Omslag. Een woordvoerder van de marechaussee zegt dat het viertal wordt verdacht van het onbevoegd betreden van een militair terrein.
De zaak is overgedragen aan justitie. Er is volgens de woordvoerder géén reden om het viertal langer vast te houden.
'Kernwapens terug geven aan Obama'Het is een publiek geheim dat op de basis in Volkel Amerikaanse kernwapens liggen opgeslagen. De activisten hebben daarvoor echter geen hard bewijs gevonden.
De organisatie Omslag wil dat de kernwapens volgende week worden teruggeven aan de Amerikaanse president. Obama is dan in Nederland voor de nucleaire top.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.