SP-voorman Emile Roemer viert lokale overwinningen: 'Ben trots op mijn mensen in Boxmeer'

20 maart 2014 om 00:54 • Aangepast 22 november 2020 om 01:25
nl
SP-voorman Emile Roemer is erg te spreken over de prestatie van zijn partij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. De SP heeft het volgens hem buitengewoon goed gedaan. "De uitslagen zijn mega, het is gigantisch. En in mijn eigen Boxmeer zijn we een van de grootste partijen, wat ben ik trots op mijn mensen."
Profielfoto van
Geschreven door

"Het is niet mis wat er is gebeurd met de SP", benadrukt Roemer, die ooit zelf wethouder is geweest in de gemeente Boxmeer.
Stemmen voor RoemerIn Boxmeer stond Roemer zelf ook op de lijst. Er werd zo vaak op hem gestemd, dat hij in de raad plaats zou mogen nemen, maar dat gaat hij niet doen. "Ik heb van te voren duidelijk gezegd dat ik alleen op de lijst sta ter ondersteuning van de afdeling. Iedereen zal begrijpen dat het onmogelijk voor me is om in de raad te gaan zitten", zei Roemer.
In vijftien gemeenten is de SP de grootste partij geworden. "Ik ga ervanuit dat we in veel plaatsen mee kunnen gaan besturen en natuurlijk zeker meedoen in de onderhandelingen. We kunnen besturen, doen dat goed en worden er ook voor beloond. Dat is mooi", aldus Roemer.
'Buitengewone prestaties'De landelijke uitslagen van de SP mogen er ook zijn. "In Rotterdam gaan we van twee naar vijf zetels, daar ben ik supertrots op. In Amsterdam gaan we van drie naar zes zetels, dat zijn buitengewone prestaties. In Heerlen gaan we van negen naar elf. Daar zijn wel al jarenlang aan de macht. Ik ben trots op mijn mensen."

Wachten op privacy instellingen...

Alles over de Brabantse gemeenteraadsverkiezingen is terug te lezen op omroepbrabant.nl/brabantkiest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.