Video

Tineke Bartels aangeklaagd voor dierenmishandeling door topmodel Lonneke Engel

20 maart 2014 om 07:57
nl
Tineke Bartels, haar dochter Imke Schellekens-Bartels en hun gerenommeerde dressuurstal Academy Bartels in Hooge Mierde worden door topmodel Lonneke Engel aangeklaagd. Het in New York wonende model heeft aangifte gedaan van mishandeling van haar paard U2. Dat meldt De Telegraaf.
Geschreven door

De 32-jarige Engel en haar advocaat Stephan Wensing stellen dat door opzettelijk en ernstig toegebracht letsel een succesvolle carrière van het talentvolle dressuurpaard is voorkomen. Er wordt gesproken over het tot bloedens toe afbeulen van haar paard U2. Ook U2's berijdster Mischa Koot wordt gedagvaard.
Tot bloedens toe verwondDe ruin is in de flanken tot bloedens toe verwond door scherpe metalen sporen, zo zou blijken uit foto's die als bewijsmateriaal worden aangedragen. Ook zouden zijn kaken zijn ontwricht door het hardhandig naar achteren trekken. "Door excessief bitgebruik is de kaak verwoest", schrijft advocaat Wensing in de aangifte.
Een veterinaire controle in Nederland en aanvullend onderzoek door de Universiteit van Gent brachten een waslijst aan beschadigingen aan het licht. Dit zou blijken uit verklaringen die De Telegraaf mocht inzien.
"De schade is niet in een week gebeurd", vertelde Engel donderdagavond in RTL Boulevard. "Het paard had, zonder deze schade, een waarde van twee ton. Laatst is hij getaxeerd op 2500 euro. Puur financieel is de schade dus enorm, maar voor mij is het belangrijkst dat mijn paard zo mishandeld is. Als je je paard zo terugkrijgt, is dat echt een schok."
SmaadVolgens Joep Bartels, de echtgenoot van Tineke, staat Academy Bartels bekend om zijn diervriendelijke reputatie.
Bartels vindt het een kwalijke zaak dat de Academy nu in het beklaagdenbankje wordt gezet en doet de aangifte af als smaad. "Dit is heel vreemd. Ontzettend laag om ons hierbij te betrekken. Wij leven van onze goede naam." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.