Dochter Hanne in raad Heusden namens VVD, vader Fons van CDA nét niet

HEUSDEN - Het was een spannende verkiezingsavond in huize Van Aart in Heusden woensdag. Vader Fons stelde zich verkiesbaar namens het CDA en dochter Hanne namens de VVD. Hanne haalde het wel, maar Fons net niet.

Beide partijen haalden drie zetels. Fons stond echter op plaats vijf op de lijst en viel dus net buiten de boot. Toch is hij niet al te teleurgesteld. "Ik gun het Hanne van harte. Gezien de landelijke trends waren wij al heel blij dat we de drie zetels vast konden houden."

Trots
Dochter Hanne heeft wel een zetel veroverd, maar ze vindt het heel jammer dat haar vader het niet gehaald heeft. "Ik had het heel leuk gevonden om samen met hem in de raad te zitten. Maar laten we niet vergeten dat hij 120 stemmen heeft gehaald, terwijl hij nog maar kort in de politiek actief is. Dat is iets om trots op te zijn", reageerde ze. "Maar het was natuurlijk leuk geweest als we onze discussies ook in de raad konden voeren, in plaats van alleen aan de keukentafel."

De VVD heeft het goed gedaan in Heusden, dus wellicht mag de partij ook wethouders leveren. Dat zou Hanne wel zien zitten. "Die ambitie heb ik zeker. Ik wil natuurlijk het liefst aan de kant zitten waar je kunt regeren en waar je de touwtjes in handen hebt."

Vader Fons zou daar wel mee kunnen leven, ook al is ze niet van 'zijn' CDA. "Ze zou een goeie zijn."
Deel dit artikel: