PSV'er Memphis Depay draagt masker tegen Roda JC: 'Het blijft zelfs zitten als je een bal kopt'

EINDHOVEN - Het lijkt een scène uit The Phantom of the Opera, maar het is toch echt PSV'er Memphis Depay op een behandeltafel in het ziekenhuis. De voetballer heeft een gezichtsmasker laten maken om te herstellen van een scheurtje in zijn oogkas. Hij liep de beschadiging op na een elleboogstoot tijdens de topper tegen Vitesse.
Het elektronenmasker dat Depay de komende tijd draagt tijdens trainingen en wedstrijden is speciaal op maat gemaakt door het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Depay werd bij zijn bezoek aan het ziekenhuis eerst verpakt in folie. Dat moest voorkomen dat het gips voor een gipsafdruk op andere delen dan zijn gezicht terecht kwam.

Inzetbaar tegen Roda JC
Nadat het masker helemaal was gehard, keken technici van het ziekenhuis of het wel paste op het gezicht van Depay. "Hij zit prima. Het masker blijft zelfs zitten als je een bal kopt", zegt Felix de Beer van het Catharina Ziekenhuis.

En dat is maar goed ook, want de aanvaller wordt zaterdag gewoon ingezet tegen Roda JC. Nog geen week geleden liep Depay de blessure op na een elleboogstoot van Vitesse-speler Ibarra.

Hoe het masker precies werd gemaakt is te zien in onderstaande video.


Normaal gesproken worden de elektronenmaskers gebruikt door kankerpatiënten om bij bestraling iedere keer exact dezelfde plek te bestralen.