Gevonden varken in Uden gered, eigenaar meldt zich

24 maart 2014 om 16:26 • Aangepast 24 april 2020 om 10:45
nl
De politie heeft maandagochtend om zeven uur een bijzondere vondst gedaan aan de Korenmijt in Uden. In een steegje werd een groot, gezond en levend varken gevonden. Om kwart voor vier liet dierenopvangcentrum HoKaZo aan Omroep Brabant weten dat de eigenaar zich had gemeld.
Geschreven door

Het dier werd maandagochtend opgehaald door een boer uit Keldonk, die tijdelijk voor het varken zorgde. Om vier uur maandagmiddag zou het beest naar dierenopvangcentrum HoKaZo worden gebracht, maar dit is dus niet meer nodig. "We hadden het tijdelijke verblijf net helemaal gereed gemaakt, maar dat kunnen we nu weer opruimen", zegt een medewerker van het opvangcentrum.
Leven geredDe gemeente Uden meldde eerder dat burgemeester Henk Hellegers over het lot van het varken moest beslissen als de eigenaar zich dinsdag niet zou melden. De kans was dan aanwezig geweest dat het varken afgemaakt zou worden. Nu de eigenaar zich heeft gemeld, is het leven van het dier gered.
Wijkagent Bart Klosters meldde aan het Brabants Dagblad dat het dier geen oormerk heeft. Daardoor was de eigenaar van het dier onbekend. Het varken werd door de gemeente Uden beschouwd als gevonden voorwerp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.