Video

Koningin Máxima te gast bij Young Musicians Spread Their Wings bij vliegbasis Eindhoven

26 maart 2014 om 11:39 • Aangepast 24 april 2020 om 10:50
nl
Hare Majesteit Koningin Máxima bezocht woensdagochtend vliegbasis Eindhoven. Ze was te gast bij het muziekspektakel Young Musicians Spread Their Wings op vliegbasis Eindhoven. Jonge muzikanten van fanfares en harmonieen uit de regio kregen les van leden van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.
Geschreven door

Gekleed in een stemmig zwart pakje met bijpassende zwarte hoed. Máxima woonde verschillende workshops bij. In een vrachtvliegtuig dat aan de grond staat werden jonge fluitisten bijgespijkerd. De koningin was erg enthousiast en moedigde de talentjes aan vooral met muziek maken door te gaan.
ZenuwenBij de jonge muzikanten zaten de zenuwen er goed in. Tijdens de repetities voordat de koningin arriveerde waren veel gezichtjes dan ook gespannen. Eén jongetje vertelt: "Ik moest al om vijf uur opstaan om tijd genoeg te hebben voor ik vertrok. Als ik uit bed kom zit mijn haar nooit meteen goed."
Als laatste bezocht de koningin de workshop met de slagwerkers. Het werd een swingend mini-optreden voor de koningin. "Het klinkt Braziliaans", aldus de breedlachende koningin.
En ook de slagwerkers hadden na afloop een brede glimlach op het gezicht. "Erg leuk om een keer mee te maken!"
Na het bezoek van de koningin werd de dag in Eindhoven afgesloten met een concert voor vrienden en familie van de jonge muzikanten.
[Tweet:body:https://twitter.com/marjanka_radio/status/448757109585637376]
[YouTube:body:http://youtu.be/0DvuiEqtiRE]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.