Video

Eppo Stam begraven in kist van Marktplaats, St. Petruskerk in Eindhoven afgeladen vol

27 maart 2014 om 17:23 • Aangepast 24 april 2020 om 10:54
nl
Hij werd begraven in een kist die was gekocht op Marktplaats en de uitnodigingen voor de uitvaartdienst waren simpele kopietjes. Er was geen geld voor de begrafenis van Eppo Stam uit Eindhoven, dus moest er geïmproviseerd worden. Bewoners en ondernemers brachten geld bij elkaar en donderdagmorgen zat de St. Petrus-kerk aan de Kloosterdreef in Eindhoven afgeladen vol.
Geschreven door

De Eindhovenaar die vaak door stadsdeel Woensel zwierf, overleed afgelopen week. Geld voor een begrafenis was er niet, dus zou de gemeente hem begraven. Maar dat wilden de bewoners en ondernemers zo'n markant figuur niet aandoen. Vriend Ad is zichtbaar aangedaan, "Het doet echt geweldig pijn, zo jong."
Het publiek in de St. Petruskerk was bijzonder: zowel daklozen in kloffie als de bijdragende ondernemers in pak waren bij de begrafenis aanwezig.
Volwaardige begrafenisBewoners van het Eindhovense stadsdeel Woensel en ondernemers van winkelcentrum Cassandraplein hebben geregeld dat Eppo een volwaardige begrafenis zou krijgen. Alles werd geregeld: een kist kwam van Marktplaats, een Volvo-lijkwagen werd geleend en zelfs een graf werd ter beschikking gesteld door de parochie. "Eppo was m'n kameraad jong", zegt een van de aanwezige vrouwelijke gasten.
De buurt maakte ook posters die in een aantal opvanghuizen voor daklozen werden opgehangen, zodat daklozen wisten van Eppo's begrafenis. Een vriendin heeft de afgelopen dagen ruim zevenhonderd aankondigingen in de buurt rondgebracht. Een van de organisatoren Ernst Vos "Het zijn echt bijzondere mensen." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.