Video

Mijntafel Breda opent maandag en is de nieuwste concurrent voor de kringloopwinkel

28 maart 2014 om 20:32 • Aangepast 24 april 2020 om 10:57
nl
Het is geen kringloopwinkel, het is geen pandjeshuis en het is geen Marktplaats. In Breda opent maandag de tweede Nederlandse vestiging van Mijntafel. Bij de vestiging aan de Haagdijk kunnen dan tweedehands en nieuwe spullen worden verkocht door particulieren, maar dan anders. Mijntafel is een nieuwe variant op de al overvolle markt van rommelmarkten, kringloop en internetwinkels.
Geschreven door

Het concept voor Mijntafel is komen overwaaien uit Finland. Een eerste Nederlandse vestiging werd vorig jaar geopend in Friesland. De winkel is in Friesland een succes en daarom breidt de formule zich uit naar het zuiden: ofwel Breda.
Hoe het werkt Bij Mijntafel kunnen particuliere aanbieders van tweedehands en of nieuwe spullen een tafel huren, een soort vitrinekast, voor 25 euro per week. De spullen worden op de tafel gezet en verkocht door Mijntafel die het bedrag van de verkochte spullen overmaakt naar de bankrekening van de verkoper. Vrijdag waren al veel klanten bezig met het inrichten van hun gehuurde tafel.
Het bedrijf wijst in folders en flyers op de soms minder leuk kanten van bijvoorbeeld handelen via Marktplaats.  Bij Mijntafel beloven ze: Je hebt geen problemen met de betaling,  geen gezeur achteraf en je bepaalt zelf de prijs' .
Wordt het wat? Mijntafel lijkt een variant op het Franse Troc. Het Franse bedrijf opende in 2012 een vestiging in Helmond. Ook hier konden gebruikte spullen te koop aanbieden. Zodra de aangeboden spullen daadwerkelijk werden verkocht, deelden de winkel en de klant de opbrengst. Bij Mijntafel is de hele opbrengst voor de klant en moet alleen worden betaald voor de 'tafel'.
Een jaar na de opening van de eerste Nederlandse Troc vestiging ging de winkel in Helmond op slot om vervolgens failliet te worden verklaard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.