Eigen schuld, dikke bult? Schutter juwelier Goldies Deurne kan rekenen op veel bijval

DEURNE - Een standbeeld, een lintje en duizenden likes op Facebook. De schutter die vrijdagmiddag twee overvallers doodschoot na een overval op juwelier Goldies in Deurne kan rekenen op veel sympathie. De heersende opvatting is: 'Eigen schuld, dikke bult'.
Volgens omwonenden was het de vrouw van de eigenaar die de fatale schoten loste tijdens de overval op de juwelier aan de Milhezerweg. De politie kan nog niet zeggen wat er precies is gebeurd, zaterdag gaat het onderzoek naar de toedracht verder.

Terecht?
Op social media wordt vurig gediscussieerd over het lot van de schutter. Alleen al op het forum en de Facebookpagina van Omroep Brabant werden honderden reacties achtergelaten.

De belangrijkste vraag die velen zich stellen, is of het terecht is dat de overvallers de dood vonden in de juwelierszaak. Zo vinden sommigen dat er sprake is van moord of doodslag, zelfs met voorbedachte rade, 'want er was tijd genoeg om je te bedenken'. Al is de heersende opvatting dat de schutter een 'held' is.

Facebookpagina's
Binnen uren na de overval werden Facebookpagina's opgericht die een steun in de rug moeten zijn voor het juweliersechtpaar. De reacties variëren van 'opgeruimd staat netjes' tot 'kan er een standbeeld komen voor de schutter?'.

Veel van de reageerders voelen zich in de steek gelaten door de rechtstaat, de politiek of andere instanties. Eigenrichting is dan een logisch gevolg volgens hen. Sommigen zeggen zelfs aangifte te willen doen tegen officieren van justitie of rechter-commissarissen, mocht het tot een vervolging van de schutter komen.

Noodweer?
Burgemeester Hilko Mak van Deurne roept in een verklaring op om niet te snel te oordelen over de zaak: "Wacht totdat politie en justitie hun werk hebben gedaan en precies duidelijk is wat er zich heeft afgespeeld."

Heilight Parade
Zaterdag bezoekt hij de gewonde juwelier, waarschijnlijk is hij al uit het ziekenhuis. De gemeente Deurne liet zaterdagmorgen weten dat de Heilight Parade, een feestelijke lichtjesoptocht die voor zaterdagavond in Deurne stond gepland, gewoon doorgaat. Dat is besloten na overleg met de organisatie. De optocht gaat door de wijk Sint Jozef en niet door de wijk Walsberg waar de schietpartij is geweest, aldus een woordvoerster.

Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies