Grote winnaar Roosendaalse gemeenteraadsverkiezingen staat buitenspel

29 maart 2014 om 17:06 • Aangepast 24 april 2020 om 11:00
nl
Informateur Toine Theunis van de Roosendaalse Lijst heeft een coalitie voor ogen van Roosendaalse Lijst, VVD, CDA en SP. Die conclusie trekt hij na de eerste verkennende gesprekken. Daarmee staat de grote winnaar van de verkiezingen, de Vrije Liberale Partij (VLP), buitenspel.
Geschreven door

Opvallend is dat de VVD wel betrokken is bij de mogelijke coalitie. Zij verloren vijf van de negen zetels op woensdag 19 maart. "Ik vind het belangrijk dat er een coalitie komt van minimaal vier partijen. Nu zijn we met z'n drieën (RL, CDA en PvdA) en als er dan één wegvalt, sta je in je hemd", zegt Theunis. De vier bezetten 23 van de 35 zetels in de nieuwe Roosendaalse gemeenteraad.
Over de rol van de VLP is hij duidelijk. "De PvdA vervangen voor een andere partij en eer dan nog één bij betrekken is het meest logische. De VLP is niet die partij, dat weet ik al wel", aldus Toine Theunis.
Thema'sTheunis heeft de gesprekken gevoerd op basis van drie thema's. Deze thema's zijn leefbaarheid en wonen', de invulling van de drie decentralisaties' en het bevorderen van de economie met daarin meer specifiek de binnenstad'. Er volgt op zeer korte termijn een tweede informatieronde dus zonder de VLP.
OverwinningHet CDA, de SP en de Vrije Liberale Partij Roosendaal hebben ieder vijf zetels tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen. De Roosendaalse Lijst is de grootste partij van Roosendaal geworden. De lokale partij sleepte negen zetels in de wacht, evenveel als vier jaar geleden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.