Demonstratie in Deurne tegen juweliersvrouw: 'Marina is geen held!' [VIDEO]

DEURNE - Zo'n dertig mensen hebben zondagavond in Deurne gedemonstreerd tegen juweliersvrouw Marina Sanders. Het protest startte rond halfnegen en duurde een halfuur. Enkele inwoners van Deurne hebben zich tegen de demonstranten verzet. De politie was aanwezig om het protest in goede banen te leiden.
Op diverse Facebookpagina's, waaronder 'Marina Is Geen Held', werd zondag opgeroepen om 's avonds in Deurne te gaan demonstreren. Volgens de actievoerders wordt juweliersvrouw Marina Sanders onterecht als held gezien. Op diverse spandoeken zijn leuzen te lezen als: 'Nederlands rechtssysteem faalt' en 'Marina is geen held'. De demonstratie verliep rustig en er is niemand opgepakt, vertelt een politiewoordvoerster. Naast de actievoerders kwamen er ruim honderd mensen uit Deurne op de demonstratie af.Tweede demonstratie in korte tijd
Zaterdagavond laat werd op het Stationsplein in Eindhoven ook al geprotesteerd tegen de juweliersvrouw. Ongeveer dertig mensen kwamen toen opdagen. Een deel van deze groep was zondagavond ook bij het protest in Deurne. De demonstranten vinden dat het Openbaar Ministerie te vlug een conclusie heeft getrokken. Zaterdag aan het begin van de avond liet het OM weten dat het er tot nu toe op lijkt dat het juweliersechtpaar uit zelfverdediging heeft gehandeld.

Bij de overval op juwelier Goldies aan de Milhezerweg in Deurne vielen vrijdag aan het einde van de middag twee doden. De politie heeft bevestigd dat het om de overvallers gaat. Een van de twee is een 20-jarige man uit Eindhoven.

Schutter niet duidelijk
Wie de overvallers heeft doodgeschoten, staat officieel nog niet vast. Volgens diverse geruchten zou de vrouw van de juwelier dit hebben gedaan. Er is veel steun voor de vrouw.

Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.