Jacqueline Govaert trots op album 'Songs To Soothe': 'Dit ben ik nou als ik in mijn eentje werk'

EINDHOVEN - Het tweede soloalbum van Jacqueline Govaert, ‘Songs To Soothe’, is een regelrechte hit. Het album kwam vrijdag 21 maart uit en kwam een week na de release direct op één binnen in de Album Top 100. Fans moesten ruim drieënhalf jaar wachten op dit album. Maar het is niet zo dat de zangeres zelf al die tijd heeft stilgezeten.
"Het heeft eigenlijk altijd wel gekriebeld", vertelde Govaert maandag bij Omroep Brabant. "In de tijd dat ik het rustig aan deed heb ik ook geschreven. Het was meer dat ik geen interviews deed en geen optredens, zodat ik me kon focussen op het schrijven."

Hard werken
Het vinden van inspiratie voor nieuwe nummers is soms best lastig. Zo gaan er nu verhalen rond dat frontman Bono van U2 kampt met een writers block. Het kan inderdaad lastig zijn", beaamt Govaert. "Zoals wij songwriters altijd zeggen, één procent inspiratie en 99 procent transpiratie. Je hebt altijd het eerste ideetje nodig. Je moet er voor open staan, maar het is bikkelen en doorwerken om er een goed liedje van te maken.”

Dit album ziet de zangeres echt als een opvolger van ‘Good Life’. "Toen was alles vrij rooskleurig. We hadden twee jonge kinderen en we hadden echt zoiets van: de hele wereld staat voor ons open. Als het anders wordt en kinderen ouder worden, moet je er ook heel anders mee omgaan als mens. Dat overkomt je."

Doorgaan en verder ontwikkelen
Govaert is blij met het resultaat van haar werk thuis achter de piano. "Dit ben ik nou als ik in mijn eentje zit te werken. Het wordt heel goed opgepakt en daar ben ik heel blij mee. Nu kan ik daar ook op doorgaan en kan ik me er verder in ontwikkelen."

Govaert geeft in april en mei vier uitverkochte clubshows in Tilburg, Nijmegen, Utrecht en Rotterdam.