Video

'Mogelijk meer daders bij fatale overval Goldies Deurne'

1 april 2014 om 00:47 • Aangepast 24 april 2020 om 11:05
nl
De politie is op zoek naar een mogelijke derde en vierde dader die betrokken waren bij de fatale overval op juwelierszaak Goldies in Deurne. Dat zei hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen van het Openbaar Ministerie (OM) maandagavond in Nieuwsuur. In dezelfde uitzending vertelde advocaat Peter Plasman dat een van de doodgeschoten daders de 20-jarige Abdel H. uit Eindhoven is.
Geschreven door

Volgens de hoofdofficier is er een getuige die heeft gezien dat in elk geval een derde persoon zich opvallend gedroeg ten tijde van de overval. "Of het waar is of niet hebben we nog niet boven tafel.''
Abdel H.In dezelfde uitzending vertelde advocaat Peter Plasman dat een van de doodgeschoten daders de 20-jarige Abdel H. is. Plasman staat de familie bij. De Telegraaf laat dinsdag Saïda, zus van Abdel H., en een vriendin Chanel aan woord. Volgens de zus heeft Abdel een moeilijke jeugd achter de rug maar was hij op de weg terug. Binnenkort zou hij een betaalde baan krijgen. Ook was hij druk bezig zijn schulden af te lossen.
Echtpaar had geen wapenvergunningNieuwenhuizen meldde verder dat het nog lang duurt voordat duidelijk is wat zich vrijdag precies heeft afgespeeld in juwelierszaak Goldies in Deurne. Dit komt omdat het forensisch onderzoek nog een geruime tijd zal duren.
Ook meldde de hoofdofficier dat het juweliersechtpaar geen wapenvergunning heeft. Nieuwenhuizen kon niet bevestigen dat Marina Sanders, de vrouw van de juwelier, de schutter is. Het is nog niet besloten of het echtpaar wordt vervolgd voor verboden wapenbezit. 
Tweede overvaller ook gewapendEen van de overvallers had een vuurwapen. De tweede overvaller zou ook gewapend zijn, maar niet met een vuurwapen.
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.