Overzicht: fatale overval Goldies Deurne en nog vier overvallen en inbraken met dodelijke afloop

DEURNE - De overval op juwelierszaak Goldies in Deurne liep vrijdag verschrikkelijk uit de hand. Twee overvallers vonden de dood toen werd geschoten bij de overval. Het juweliersechtpaar handelde uit noodweer. Het is niet voor het eerst dat een overval of inbraak fataal afloopt.
1) Tilburgse juwelier Pijnenburg schoot op overvaller
Vijf mannen overvielen begin maart 2002 juwelierszaak Pijnenburg in Tilburg. Een van de overvallers was bewapend. De juwelier pakte een pistool en schoot op de gewapende man, die zijn wapen op niemand had gericht. Volgens advocaat mr. Milo was het noodweer, omdat de juwelier instinctief handelde. De overvaller overleefde de schietpartij niet.

2) Bewoners vechten met inbreker
Aan de Rijtseweg in Diessen ging het op 24 september 2012 mis. Buurtbewoners hoorden 's nachts geschreeuw en pijnkreten vanuit de tuin van de bewoners van het huis. De politie trof beide bewoners en de inbreker gewond aan. De inbreker was buiten bewustzijn, werd gereanimeerd en samen met de bewoners naar het ziekenhuis gebracht. Hij overleed aan zijn verwondingen. De bewoners werden niet gearresteerd.

3) Inbreker overlijdt na worsteling
Een 34-jarige inbreker vond in november 2009 de dood toen hij werd betrapt door de bewoners van een boerderij in Nuenen. Bij een worsteling met de man des huizes werd de inbreker met een riek gestoken. Dat werd de inbreker fataal. De 52-jarige bewoner raakte zwaargewond. Hij werd niet vervolgd voor de dood van de inbreker.

4) Inbreker overleeft sprong door ruit niet
Ook in Steenbergen ging het mis bij een inbraak aan de Kruitweg in Steenbergen. In oktober 2011 werd de inbreker betrapt toen hij op zoek zou zijn naar hennepplanten. Bij een achtervolging sprong de man door een ruit. Later overleed hij aan zijn verwondingen. De vader en zoon werden niet vervolgd wegens gebrek aan bewijs.

Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.