Motordag Zilst in Veldhoven ook afgelast om onrust motorwereld

VELDHOVEN - De Motordag Zilst op 20 april gaat niet door. De gemeente gelast het evenement af omdat de politie denkt dat motorclubs er met elkaar op de vuist kunnen gaan.
Het evenement in de Veldhovense wijk Zeelst zou dit jaar voor het eerst in deze vorm worden gehouden. De gemeente zegt dat de afgelasting in goed overleg is gegaan met organisator HDC De Kempen en Stichting Activiteiten Zeelst.

Spanningen hoog
In Breda, Valkenswaard en Aarle-Rixtel werden om dezelfde redenen eerder al Harleydagen verboden. Misdaadjournalist John van den Heuvel vindt het begrijpelijk dat gemeenten motordagen afblazen. "De spanningen in de motorwereld zijn momenteel zo hoog dat het verstandig is om heel kritisch naar dit soort dagen te kijken", zei hij eerder.

De Nederlandse afdeling van motorclub Bandidos zorgt voor problemen in het Limburgse Geleen. Een 30-jarig lid uit Valkenswaard is daarbij opgepakt voor verboden wapenbezit. Hij zit voorlopig vast.

'Teleurstelling heerst'
Voorzitter Theo Schellekens van HDC De Kempen laat weten dat de teleurstelling bij de club overheerst. "We hebben ons zondag al afgevraagd of het evenement door moet gaan. Toen hoorden we het verhaal van de gemeente en we begrijpen wel dat de burgemeester niet anders kan."

Schellekens hoopt dat de Motordag Zilst later nog door kan gaan: "Misschien volgend jaar. Ik hoop dat de storm snel gaat liggen, want dit is voor niemand leuk."