Video

Eindhoven Airport groeit met 88.000 passagiers

2 april 2014 om 16:47
nl
In de eerste drie maanden van dit jaar vlogen er 15 procent meer passagiers via Eindhoven Airport dan een jaar eerder: 682.000 tegenover 594.000.
Geschreven door

De groei zit 'm volledig in de lijndiensten naar de 52 bestemmingen die Eindhoven Airport nu biedt. Het aantal passagiers dat koos voor reizen met een privé-jet nam juist af, van 1190 naar 970.
3,7 miljoenOver heel 2014 verwacht Eindhoven Airport tien procent groei van 3,4 naar 3,7 miljoen passagiers.
De grootste regionale luchthaven van Nederland geeft vanaf woensdag nog meer openheid van zaken over vliegbewegingen en geluidsoverlast. Op de site www.samenopdehoogte.nl konden omwonenden al informatie over specifieke vluchten opzoeken. Aan die site is nu de mogelijkheid My Neightbourhood toegevoegd, waarmee alle gegevens van afgelopen maand, kwartaal of jaar kan worden gevonden.
WereldprimeurVolgens directeur Joost Meijs heeft Eindhoven Airport hiermee de wereldprimeur. Uit onderzoek door oud-minister Hans Alders is gebleken dat omwonenden veel behoefte hebben aan informatie over de activiteiten op de luchthaven. Het telefonisch opvragen van informatie blijkt voor veel mensen een hoge drempel. My Neighbourhood moet voorzien in die behoefte.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.