Advocaat juweliersechtpaar Deurne: 'Geef bewakingsbeelden vrij'

DEURNE - De nabestaanden en de achterban van de twee overvallers die vorige week vrijdag in juwelierswinkel Goldies in Deurne werden gedood, moeten snel de bewakingsbeelden te zien krijgen. Dat wil advocaat Jan-Hein Kuijpers, raadsman van het juweliersechtpaar, voorstellen aan het Openbaar Ministerie, schrijft NRC donderdag.
"Op de beelden zullen zij zien dat het regelrecht noodweer is geweest', legt Kuijpers uit in de krant. Hij omschrijft de gebeurtenissen in de winkel als 'de hel op aarde''.

'Hopen dat rust terugkeert'
Door het tonen van de beelden 'aan de ouders van de slachtoffers of aan een ander familielid of voor mijn part aan de imam' hoopt de raadsman te bevorderen dat de rust onder de Marokkaanse achterban terugkeert, weet NRC.

Volgende week wordt het echtpaar nog eens door de politie verhoord, omdat de man en vrouw formeel nog als verdachten worden aangemerkt.

Goed voorstel
De advocaat van de moeder van één van de omgekomen daders, Peter Plasman, noemt het vrijgeven van de beelden een goed voorstel. Plasman zegt dat het belangrijk is dat er snel duidelijk wordt wat er precies is gebeurd in de juwelierszaak.

Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.