Internationale School Eindhoven eert omgekomen bouwvakker met spar

EINDHOVEN - Bij de officiƫle opening van de Internationale School Eindhoven vrijdag is ook stilgestaan bij het overlijden van Kees Gloudemans. De 54-jarige bouwvakker uit Heesch kwam in december 2012 om het leven toen een vloer instortte.
In overleg met de familie heeft de school ervoor gekozen een boom te planten ter nagedachtenis van de man. In deze spar zullen elk jaar in december lampjes gehangen worden.

Voormalige Constant Rebecque Kazerne
De Internationale School Eindhoven is dit schooljaar voor het eerst in gebruik. Het bestaat uit drie nieuwe gebouwen en vijf monumentale panden van de voormalige Constant Rebecque Kazerne.

Bijna 850 kinderen volgen er nu lessen in het basis- en voortgezet onderwijs. "En we groeien sneller dan gedacht", zegt voorzitter van het college van bestuur Meine Stoker bij de opening. "Binnen een paar jaar zitten we te krap in ons jasje."

'Aantal leerlingen groeit sneller dan gedacht'
Het aantal basisschoolleerlingen neemt toe, het aantal tieners op de school neemt juist af. Volgens Stoker komt dat 'omdat ouders hun kinderen liever in het land van herkomst naar de middelbare school sturen. En er is steeds meer tweetalig onderwijs in de omgeving waar de jeugd naar toe gaat'.

De campus is gebouwd met geld van hoofdzakelijk  Eindhoven en andere gemeenten uit de regio, Stichting Primair en Voortgezet Onderwijs Zuid-Nederland en ook van bedrijven. Het is de tweede school in Nederland die gebouwd is volgens een zo genoemde Publiek Private Samenwerking.

Naast leslokalen is er op de Internationale School Eindhoven ook kinderopvang, een restaurant, een sporthal en -veld en een atlethiekbaan.