Video

Lars Boom na Ronde van Vlaanderen: 'Hoop dat herstel zich doorzet'

6 april 2014 om 21:11 • Aangepast 24 april 2020 om 11:20
nl
Lars Boom is op de 93e plek geëindigd in de Ronde van Vlaanderen. Vooraf waren de verwachtingen niet al te hooggespannen, omdat Boom nog kampt met de naweeën van een scheurtje in zijn elleboog. Desondanks zat Boom goed van voren op de tweede beklimming van de Oude Kwaremont, maar daarna sloeg het noodlot toe.
Geschreven door

Boom: "In de afdaling van de Paterberg reed ik lek. Toen was de koers voorbij en kon ik niks meer voor Sep (Vanmarcke, red.) doen. Dat was wel balen."
'Het ging redelijk'Toch was de Vlijmenaar niet ontevreden over zijn race. "Ik heb heel lang niet in koers gezeten. Toen we de tweede keer de Oude Kwaremont opreden begon ik erin te komen. Ik voelde me niet top, maar het ging redelijk. Op de Kwaremont probeerde ik tempo te maken. Dat ging goed, maar paar kilometer later ging het dus mis", treurde Boom.
Kopman Sep Vanmarcke presteerde naar verwachting. De Belkin-coureur kon als enige Cancellara volgen en werd uiteindelijk derde. Boom keek tevreden naar de prestaties van zijn kopman. "Het is knap dat hij derde wordt. Het laat zien dat het met zijn vorm wel goed zit."
Parijs-RoubaixHet herstel van zijn elleboog verloopt voorspoedig, dus Boom kijkt vol vertrouwen uit naar volgende week. Dan staat Parijs-Roubaix op het programma en dat is een koers die de Vlijmenaar op zijn lijf geschreven is. "Het is de afgelopen dagen erg snel gegaan met het herstel van mijn ellleboog, dus ik hoop dat het herstel zich doorzet de komende dagen."
Toch moet Boom de komende dagen even bijkomen van zijn inspanningen in Vlaanderen. "Mijn elleboog heeft nu wel een 'tikkie' gehad, dus ik moet wel even herstellen."
'Mooie dingen laten zien'Donderdag gaat Boom met zijn ploeg op verkenning. Dan weet hij ook of zijn elleboog de kasseien ook aankan. "Als het elke dag een stukje beter gaat met de elleboog, kan ik mooie dingen laten zien in Parijs-Roubaix."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.